Veľkonočné svieže moravské koláče s citrónovou plnkou_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Veľkonočné svieže moravské koláče s citrónovou plnkou

Blíži sa veľká noc a mňa upútala predstava moravských koláčov ich vyrobiť ako vo farbách vajíčka – s bielou plnkou a žltým stredom. Dúfam, že sa aj vám tento nápad zapáči.

Na cesto potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru na kvások
  • 1 čl soli
  • 100g roztopeného masla
  • 250ml mlieka
  • 1 žĺtko na potretie

Okrem toho:

  • 250g jemného krémovitého syru Mascarpone
  • 5PL práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Citrónová kôra
  • Citrónová marmeláda
  • Hrubý cukor na posypanie

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Mlieko si nahrejeme, pridáme maslo a cukor a pomiešame až sa maslo s cukrom roztopia. Necháme vychladnúť.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s cukrom a maslom.
  • Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Potom cesto rozdelíme na ca. 12 rovnakové veľkých kusov, ktoré rukami vyformujeme do kruhu, položíme na pomúčenú pracovnú plochu. Potom ich opäť tieto prikryjeme a necháme ešte 20 minút oddychovať.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Na to zmiešame mascarpone s práškovým cukrom a čerstvo postrúhanou kôrou citróna.
  • Jednotlivé kusy cesta potom dáme na plech vyložený papierom na pečenie (dodržíme pri tom dostatočný odstup lebo koláče ešte počas pečenia podrastú).
  • Do každého kusu cesta potom vyrobíme malú priehlbinu. Na to som použila malú misku, ktorú som zatlačila do cesta.
  • Potom do každej pruehlbiny dáme za 1 polievkovú lyžicu plnky a na to dáme do stredu za 1 cajovú lyžicu marmelády.
  • Kraje cesta pomažeme ešte žĺtkom a takto pripravené pečieme pri 200°C ca.25-30 minút do zlatista. Kdo chce môže posypať moravské koláče tiež hrubým cukrom na ozdobu.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*