Toto jedlo vo mne vyvoláva hneď spomienky na detstvo. Ako deti sme sa vždy s bratom zakrádali do kuchyne keď mama chcela robiť hráškový prívarok a kradli veselo hrášok. Potom nás mama hrešila, že jej všetko vyjeme a neostane dosť na varenie. Toto riziko sme proste museli zobrať do ceny pôžitku :). A potom ešte na záver tento krémovitý prívarok.. dodnes vždy posielam bratovi fotku keď pripravím.
Hráškový prívarok
Course: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Prívarky4
servings10
minutes30
minutesSuroviny
1/2kg čerstvého alebo mrazeného hrášku (alteratívne možno použiť 2 konzervy hrášku aj so šťavou)
1 cibuľu
1l vody (alebo šťavy z konzervy)
3PL hl.múky
2 čl soli
1 kocka cukru (pri konzervovanom možno vynechať, nálev je sladký)
Čierne korenie
Sekaná petržlenová vňať
Postup
- Cibuľku opiečieme na oleji do zlatista.
- Pridáme hrášok a zalejeme ho tekutinou (vodou alebo šťavou z konzervy) aby bola 2 cm nad hráškom.
- Osoliíme, ochutiíme čiernym korením a cukrom a varíme do mäkka (pri konzervovanom stačí 5min.).
- Medzitým roztrepeme múku s vodou. Keď je hrášok mäkký, prilejeme zátrepku do prívarku a necháme ešte raz zovrieť .
- Na záver pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.