Táto obmena polievkovej klasiky je vždy po ruke nakoľko na ňu stačí sušený hrach a zopár bežných zelenín, ktoré má každý doma.
Suroviny:
- 1 šálka sušeného žltého hrachu
- 2 šálky vody
- 1 kuchynskú cibuľu
- 2 mrkvy
- kus celeru
- 2-3 zemiaky
- 2 l vody/ vývaru
- 1/2 PL sušeného čili
- petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie
- na zápražku 2PL múky+2PL oleja +1PL červenej papriky +1 šálka vody
Postup:
- Za šálku žltého hrachu dáme do misky, zalejeme 2 šálkami vody a necháme takto cez noc stáť.
- Na ďalší deň hrach viackrát opláchneme až z neho bude vytekať číra (nie mútna) voda. Potom ho zalejem vodou, osolíme a necháme hodinu variť na miernom ohni.
- Kuchynskú cibuľu pokrájame na drobno a dáme v hrnci na trochu oleja opekať do sklovita.
- Medzitým si pokrájame mrkvu, celer, kápiu a zemiaky na drobno.
- Zeleninu pridáme k cibuli (len zemiaky nie) a 5-10 minút dusíme v panvici. Potom pridáme k hrachu a vložíme tiež zemiaky. Dochutíme ešte čiernym korením a necháme variť ďaľšiu pol hodinu.
- V panvici si nahrejme múku a olej, pridáme červenú papriku a potom zalejeme 1 šálkou vody. Odstvíme z ohňa a roztrepeme.
- Zápražku nalejeme do polievky, ktorú už len necháme zovrieť a môžeme hneď servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.