Ak hľadáte koláč, ktorý sa doslova bude rozplývať na jazyku, tak odporúčam vyskúšať túto lahôdku. Víkendový ho volám lebo vyžaduje trošku dlhšiu prípravu ako klasická piškóta, ale verte, že to stojí za to. Do cesta som použila aj ovocie (mrazené čučoriedky), samozrejme, že môžete tieto nahradiť iným drobným ovocím alebo ovocie aj vynechať. Na meranie som použila šálku s 250ml. Plech mal rozmer 25*35cm.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky kakaa
- 1/2 šálky mlieka (rastlinného mlieka)
- 1,5 šálky hl. múky
Suroviny na hladký maslový krém:
- 1/2 masla izbovej teploty
- 3 PL pr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 balenia (100ml) šlahačkovej smotany + 1 stužovač
Ďaľšie suroviny:
- 1 balenie ricotta syru (takisto možno použiť mascarpone)
- 1 balenie jemného tvarohu
- 1 vajíčko
- 1/2 sálky jemného cukru
- drobné ovocie (napr. čušoriedky)
Postup:
- Vajíčka vyľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Pridáme postupne olej a ďaľej šľaháme.
- Následne pridáme prášok do pečiva, kakao, múku ako aj mlieko a vypracujeme hladké cesto. To nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Ricotta zmiešame s tvarohom, vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom a prešľaháme. Vzniknutú zmes nanesieme na kakaovú zmes a zarovnáme.
- Na vrch položíme drobné ovocie a dáme piecť pri 160C na ca. 40 minút.
- Necháme vychladnúť. Na vrch koláča dáme ešte maslový krém. Postup na jeho prípravu nájdete tu.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.