Tieto fašírky sú veľmi chutným spôsobom ako spotrebovať zvyšky uvarenej ryže. Sú rýchlo hotové a vďaka rýži pekne chrumkavé. Pomer rýže a mäsa by mali byť zhruba 50:50.
Suroviny:
- 200g hovädzieho mletého mäsa
- Zhruba rovnaké množstvo ryže ako mäsa
- 1 vajíčko
- 2-3Pl strúhanky
- 1 cibuľa pokrájaná na drobno
- Petržlenová vňať
- Soľ, grilovacie korenie, čierne korenie
Postup:
- Mäso dáme do misky spolu s ryžou.
- Pridáme vajíčko, na jemno pokrájanú cibuľu, vňať a korenie.
- Miešame a postupne pridávame strúhanku až vznikne mierne lepivá zmes.
- Z nej formujeme fašírky, ktoré na strednom ohni opekáme z oboch strán (ca. 5 minút na jednej strane) do zlatista.
- Chutnou prílohou je napríklad zemiaková kaša, či čerstvý šalát
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.