Nie som zvyčajne fanúšikom nezvyčajných kombinácii chutí, ale červená kapusta skvelo chuťovo pasuje s ovocím, či už jablkom, pomarančom alebo granátovým jabĺčkom. Okrem toho je tento šalát plný vitamínov, minerálov a skvelým spôsobom si dobiť vitamíny v tele.
Suroviny:
- 1/4 hlávky červenej kapusty (alebo 1/2 menšej hlávky)
- 2 pomaranče
- 1 granátové jablko
- (1-2 slivky – čerstvé alebo sušené)
- (šalátové listy- napr. rukola)
- 2 PL oleja
- 1čl balsamica (tmavé – napríklad malinové)
- 1čl soli
- šťava z 1/2 citróna
Postup:
- Kapustu posekáme na jemné prúžky a pokvapkáme ju citrónovou šťaviou a osolíme.
- Potom rukami (nebojte sa kľudne pritlačiť) dobre kapustu premiešame. Kapusta hneď pustí šťavu a bude mäkkšia. Polejeme olejom a opäť premiešame.
- Polejeme balsamicom a zas premiešame.
- Na vrch pokrájame kúsky pomaranča, sliviek a posypeme granátovými jadierkami. Kdo chce môže tiež pridať zopár šalátových listov.
- Necháme odstáť 10 minút a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.