Táto polievka vás prekvapí krásne krémovitou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Táto vám nezaberie viac ako 25 minút a výsledok bude stáť za to. Zeleninu môžete obmienať podľa potreby, nezabudnite len tvrdú zeleninu (ako mrkvu) pokrájať na menšie kusy aby sa rýchlo uvarila. Brokolicu, či hrášok stačí pridať aj úplne na konci varenia, tieto potrebujú maximálne 3-4 minúty na to aby boli mäkké a takto si zachovajú krásnu zelenú farbu.
Suroviny:
- 1 cibuľu
- 2 mrkvy
- 1/2 kalerábu
- 1/2 póru
- 3 zemiaky
- 1 šálka hrášku
- kus brokolice (asi 1/4)
- petržlenová vňať
- 1 PL hl. múky
- 2 PL masla
- 1,5l vody/vývaru
- 100ml šľahačkovej smotany
- soľ, čierne korenie, kmín
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno na kocky a dáme do hrnca spolu s olejom a maslom. Pomaly opekáme.
- Zatiaľ si očistíme zeleninu – mrkvu, kaleráb, pór a pridáme k cibuli. Pražíme.
- Zemiaky a brokolicu a hrášok si takisto pripravíme a odložíme stranou.
- Keď je zelenina v hrnci asi 5 minút, poprášime ju múkou, pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom.
- Necháme zovrieť a potom varíme 10 minút na miernom ohni.
- Potom pridáme brokolicu a hrášok a ešte 2-3 minúty povaríme. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu.
- Na záver posypeme polievku s na jemno posekanou petržlenovú vňaťou a môžeme servŕovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.