Túto kombináciu maku a jabĺk mám výnimočne rada pri štrúdle či kysnutom koláči a tak som si pomyslela, že prečo nevyskúšať aj pri perníku? A poviem vám, super dobrota. Opäť raz niečo pre milovníkov maku. Šálku som zvolila tentoraz kávovú s objemom 150ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 šálka kr.cukru
- 3 PL kakaa
- 1,5 šálky hladkej alebo polohrubej múky
- 1 šálka maku (nepomletého)
- 2 jablká pokrájané na drobno
- 1 balenie kypriaceho prášku (do perníka) alebo obyčajného
- 1 čl perníkového korenia
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
- džem (napríklad jahodový)
- na polevu 150g čokolády +3 PL Oleja
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
- Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
- Jablká si postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj mak a dobre premiešame.
- Cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
- Potom necháme vychladnúť a do cesta urobíme pár vpichov aby nám do ních neskôr natiekla poleva.
- Na polevu si dáme do hrnca vodu, nad to položíme nerezovú misku do ktorej dáme čokoládu aj s olejom a necháme ich roztopiť.
- Medzitým si potrieme cesto výdatne džemom a keď je poleva tekutá vylejeme ju na džem a rozotrieme. Necháme vychladnúť a potom pokrájame perník na kocky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.