Toto vianočné pečivo je tak krásne na pohľad, že je ho až skoro škoda jesť. Na prípravu týchto malých orieškov budete potrebovať formu oriešok a jednoché maslové cesto. Plnka je čokoládová a dopomôže tomu, že cesto pekne zmäkkne.
Suroviny na cesto
- 1/2 balenia hl. múky (500g)
- 1 balenie masla izbovej teploty (250g)
- 2 žĺtka
- 6-8Pl kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie mletých orechov (200g)
Suroviny na plnku:
- 1 žĺtko
- 3 PL kr. cukru
- 80g masla
- 2 PL kakaa
Postup:
- Rúru si necháme predhriať na 180°C.
- Do misky dáme žĺtka a cukor a miešame až sa cukor rozpustí.
- Pridáme múku, orechy a maslo ako aj prášok do pečiva a všetko dobre rukami premiesime.
- Ja zvyknem robiť polovičku cesta bez kakaa a polovičku s kakaom.
- Cesto teda rozdelím na 2 časti a do jednej primiešam ešte kakao a 1pl medu.
- Formičky vymastíme (ja používam sprej na pečenie) a potom postupne plníme cestom. -cesto by malo byť len po stranách formičky, nie vstrede. Formuičky dáme na plech.
- Pečieme pri 180°C ca. 10-15min (zavisí od veľkosti formičky) a potom necháme vychladnúť.
- Pečivo vyberieme z formičiek (ja som napomáham tak, že do jedného rohu formičky vpichnem ihlu a jemne cesto pohnem, potom vypadne same od seba a bez poškodenia).
- Na plnku si dáme do hrnca vodu a nad neho postavíme nerezovú misku.
- Keď voda zovrie dáme do misky žĺtko a cukor a šľaháme do penista. Potom pridáme maslo ako aj kakao a miešame až vznikne krémovitá mierne lepivá plnka.
- Pomocou lyžičky potom plníme jednotlivé polovičky orieškov a zlepujeme ich tak spolu.
- Na záver poprášime práškovým cukrom.
Chcete sa inšpirovať receptami na vianočné pečenie? Hľadajte inšpiráciu v mojej E-KNIHE s vianočnými receptami. Túto si môžete buď priamo zakúpiť alebo po prihlásení na môj newsletter ju dostanete ZADARMO.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.