Tento rok sa mi záhrade urodila krásna červená kapusta ktorej zrejme ani zima a hnusné počasie neprekážajú lebo stále sa z nej teším a je jedna z mála vecí, čo mi ešte rastie v záhrade. Dnes som sa teda vybrala do záhrady a odtrhla opäť raz jednu hlávku a z tej vyrobila tento chutný šalát.
Suroviny:
- 1 menšia hlávky červenej kapusty
- 1 kávová šálka majonézy
- 1 kávová šálka kyslej smotany
- 1čl cukru
- 1čl soli
- 1 cesnakový strúčik
- čierne korenie, čili
- malá konzerva kukuričky
Postup:
- Kapustu postrúhame na hrubo. Treba dávať pozor, lebo kapusta môže farbiť, takže najlepšie použiť nerezovú misku a strúhadlo.
- Na marinádu použijeme 1 balenie majonézu a smotanu ktorú dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a 1-2 rozltačenými strúčikmi cesnaku (kdo cesnak nemá rád môže vynechať).
- Marinádu dáme do misky kde je postrúhaná kapusta, pridáme tiež polovičku kukuričky a všetko spolu dobre premiešame.
- Pred servírovaním posypeme povrch šalátu zvyšnou kukuricou a potom necháme 1-2 hod. stáť v chlade, aby sa spojili chute.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.