Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka do ktorej sa mäso a spolu so zeleninou zeleninou a dovarí. Je to krásne krémovitý pokrm a naozaj ľahký na prípravu. Ako zeleninu môžno použiť z mkrvu, hrášok či bielu špargľou. Alternatívne sa pridávajú tiež šampióny. U nás vládne hlavne mkrva a hrášok.

Suroviny:

  • 1 Kura na polievku alebo 1kg napr. stehien
  • 1 cibuľa
  • 5 mrkiev
  • kus celeru
  • 1l vody
  • soľ, čierne korenie
  • 2PL masla
  • 2 PL hl. múky
  • 150ml smotany
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Kurača umyjeme, zbavíme ho kože a potom vložíme do hrnca aj s cibuľou, bobkovým listom, zelerom a 2 mrkvami. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Varíme 45 minút v zakrytom hrnci.
  • Potom kurča vyberieme a nálev zlejeme. Keď kurča vychladne tak ho dôkladne odoberieme z mäsa a podľa potreby ho pokrájame na menšie kúsky.
  • Vo väčšom hrnci opražíme 2 lyžice masla ako aj 2 lyžice múky. Zalejeme 50ml studenej vody a dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky. Potom prilejeme zcedený vývar (ca. 450ml). Rozmiešame a necháme zovrieť.
  • Potom pridáme do omáčky mäso, mrkvu ktorú sme si pokrájali na kolieska a hrášok (ja som použila mrazený). Takisto sa môže pridať bieľa špargľa či šampiňóny. Necháme variť ešte 5-10 minút pokiaľ zmäkkne mrkva.
  • Potom prilejeme sladkú smotanu a dochutíme omáčku trochou šťavy z citróna prípadne octom.
  • Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*