Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka do ktorej sa mäso a spolu so zeleninou zeleninou a dovarí. Je to krásne krémovitý pokrm a naozaj ľahký na prípravu. Ako zeleninu môžno použiť z mkrvu, hrášok či bielu špargľou. Alternatívne sa pridávajú tiež šampióny. U nás vládne hlavne mkrva a hrášok.
Suroviny:
- 1 Kura na polievku alebo 1kg napr. stehien
- 1 cibuľa
- 5 mrkiev
- kus celeru
- 1l vody
- soľ, čierne korenie
- 2PL masla
- 2 PL hl. múky
- 150ml smotany
- citrónová šťava
- petržlenová vňať
Postup:
- Kurača umyjeme, zbavíme ho kože a potom vložíme do hrnca aj s cibuľou, bobkovým listom, zelerom a 2 mrkvami. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Varíme 45 minút v zakrytom hrnci.
- Potom kurča vyberieme a nálev zlejeme. Keď kurča vychladne tak ho dôkladne odoberieme z mäsa a podľa potreby ho pokrájame na menšie kúsky.
- Vo väčšom hrnci opražíme 2 lyžice masla ako aj 2 lyžice múky. Zalejeme 50ml studenej vody a dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky. Potom prilejeme zcedený vývar (ca. 450ml). Rozmiešame a necháme zovrieť.
- Potom pridáme do omáčky mäso, mrkvu ktorú sme si pokrájali na kolieska a hrášok (ja som použila mrazený). Takisto sa môže pridať bieľa špargľa či šampiňóny. Necháme variť ešte 5-10 minút pokiaľ zmäkkne mrkva.
- Potom prilejeme sladkú smotanu a dochutíme omáčku trochou šťavy z citróna prípadne octom.
- Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.