Jednoduchý cestovinový pokrm hotový za 15 minút. Ideálny ako rýchly obed či večera počas týždňa.
Suroviny:
- 1 balenie cestovín raviolli
- 1 cibuľa
- 2 PL paprikového pretlaku
- 2 rajčiny
- soľ, čierne korenie, sumak
- 2 PL masla
- kyslá smotana na servírovanie
Postup:
- Vodu na cestoviny necháme zovrieť. Keď zovrie, tak ju osolíme a pridáme cestoviny. Varíme podľa návodu ca. 10 minút.
- Medzitým v panvici nahrejeme maslo a pridáme cibuľu opkrájanú na drobno. Pomaly opekáme.
- Keď začne cibuľa dostávať sklenitú farbu, pridáme paprikové pyré a opekáme spolu.
- Rajčinu rozpolíme a postrúhame na hrubo strúhadle tak, že nám ostane v ruke už len šupka, ktorú vyhodíme. Pridáme rajčiny k paprike a opekáme.
- Medzitým si zlejeme cestoviny z vody, pritom za malú kávovú šálku vody z cestovín ponecháme.
- Cestoviny pridáme do omáčky ako aj časť vody z cestovín. Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením a korením sumak (prípadne sušeným čili).
- Môžeme rovno servírovať. Na servírovanie použijeme za 1 lyžicu kyslej smotany.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.