rizoto

Slovenské rizoto ako od mamy

Ako dieťa sme mali pravidelne v pondelok rizoto. V tomto spracovala mama zvyšky pečeného kuraťa či ryže a bolo z toho nové jedlo. Po rokoch som často počúvala o skvelom talianskom rizotu, nechápala som, čo už na tej ryži môže byť také fantastické. Až keď som videla to “risotto” pochopila som, že to nemá nič spoločné s tým čo robila mama. Popravde oboje mám rada a i keď názov je skutočne zavádzajúci, mamine rizoto mi stále neskutočne chutí.

Suroviny:

  • zvyšky kuracieho mäsa z pečeného kurčaťa
  • 300g uvarenej ryže
  • cibuľa
  • 150g zelenina – napríklad hrášok, brokolica, karfiol
  • 1čl sladkej čili omáčky
  • grilovacie korenie
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Začneme opekaním cibuľky, ktorú sme si pokrájali na drobno. Pečieme pomaly až začne dostávať zlatistú farbu.
  • Kuracie mäso si medzitým odoberieme z kostí, kožu odstránime, a mäso pokrájame na menšie kocky.
  • Potom pridáme do panvice mäso, ktoré dochutíme grilovacím korením a čili omáčkou (alternatívne možno použť kečup, ide o sladkosť ktorá dodá mäsu peknú karamelovú chuť) a necháme krátko pražiť.
  • Potom vyberieme z panvice a dáme na tanier.
  • Do tej istej panvice dáme trochu oleja a pridáme zeleninu. Pri brokolici a karfiole stačí ho rozobrať na menšie ružičky a nechať krátko opekať ca. 5 minút. Zeleninu takisto odložíme stranou.
  • Na záver dáme do panvice olej a pridáme ryžu. Ochutíme soľou a čiernym korením a krátko opečieme.
  • Už len vrátime do panvice mäso a zeleninu a už len premiešame.
  • U nás doma sa servírovalo rizoto s kompótom a posypené strúhaný syrom.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*