Vyskúšali ste už mrkvovú tortu? A čo tak mrkvové muffiny? Mrkva dodá cestu peknú vláčnosť, štruktúru ako aj jemnosť. Nehovoriac o tej krásnej žiarivej oranžovej farbe. Orechý sú v ceste malé chrumkavé kúsky na ktorých si pochutíte dodatočne.
Suroviny na 12ks
- 3 ks mrkvy
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1,5 šálky hl. múky (ja som použila špaldovú)
- štipka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- šťava z 1/2 citróna alebo z 1 mandarínky
- 1/2 šálky vlašských orechov
- 1Pl mletej škorica
- 50g bielej čokolády na polevu
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 180C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.
- Mrkvu si postrúhame na jemno. Orechy posekáme na drobno.
- Do vajec postupne pridávame múku, prášok do pečiva, olej a škoricu ako aj šťavu z citrína alebo mandarínky. Keď sa zložky spoja, pridáme mrkvu a orechy a vypracujeme vláčne cesto.
- Muffinovú formu vyložíme košíčkami a potom do každého košíčka dáme cesto.
- Muffiny necháme piecť v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista (ca 35min).
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.