Táto príloha u nás nikdy nechýba pri grilovaní. Jednak je chuťovo výborná ku grilovanému mäsu či zelenine, ale je za pár minút hotová. Takisto je vhodná pri pikatných pokrmoch. Chuť dominuje intenzívnou chuťou zeleniny.
Suroviny:
- 3 černevé papriky / alebo 2 stredne veľké baklažány
- 500g hustého bieleho jogurtu (najlepšie grécky jogurt)
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, čierne korenie, sučené čili
- poprípadne korenie sumak
Postup:
- Ak pripravujeme paprikovú variantu, tak si papriku umyjeme a pokrájame na kocky s rozmerom ca. 2x2cm.
- V prípadne baklažánu tento ošúpeme, pokrájame na tenučké plátky a tie potom ešte pozdĺžne rozedlíme. Vzniknú nám odbĺžniky zhruba o rozmere 3x4cm.
- Vo veľkej panvici, najlepšie vo Woku si nahrejeme olej a potom vložíme zeleninu. Na strednom ohni ju za občastného miešania pečieme 15 minút až začne dostávať hnedasté miesta.
- Jogurt si nalejeme do misky a dochutíme soľou, roztlačeným cesnakom, čiernym koreníme a sušeným čii (prípadne korním sumak).
- Pridáme ešte horúcu zeleninu a dobre premiešame.
- Potom dáme vychladnúť a necháme v chlade stáť aspoň 3-4 hodiny. To zintenzívni chuť tejto skvelej prílohy. A môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.