Táto tekvicová polievka krásne zohreje. Chuť tekvice je skvelo doplnená červenou šošovicou a sladkým zemiakom, všetko suroviny mierne nasladlé. K tomu dodáva kyslosť citrónu chutný kontrast.
Suroviny:
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 kávová šálka červenej šošovice
- 1 menšia tekvica
- 1/2 sladkého zemiaku batata
- 1/2PL kari korenia
- soľ, čierne korenie, kmín
- 2L vody alebo vývaru
- citrónová šťava (ca. 1-2 PL)
Postup:
- Hrniec postavíme na sporák a dáme ho zohrievať. Cibuľu pokrájame na drobno potom vložíme do hrnca aj s trochou oleja a pomaly opekáme do zlatista.
- Medzitým si červenú šošovicu dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme ju odkvapkať.
- Maslovú alebo hokkaido tekvicu ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Takisto pokrájame na kocky aj sladký zemiaku. Pridáme k cibuľke a spolu pražíme
- Keď začne zelenina hnednúť zaljeme ju vodou alebo vývarom a pridáme šošovicu. Dochutíme soľou, čiernym korením, kmínom a kari korením a necháme zovrieť.
- Potom teplotu znížime a varíme 1/2 hodinu až je šošovica mäkká.
- Na záver dochutíme polievku citrónovou šťavou prípadne maslom roztopeným s trochou červenej štipľavej papriky. Takisto ju môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.