Ako deti sme sa na túto pochúťku vždy tak tešili. Moja mama varila veľmi zdravé jedlá, takéto sa objavili len naozaj príležitostne ale potom sme sa zalizovali. Ako dospelá som potom objavila kombináciu pečeného syra a sladkej marmelády – buď brusinkovú či ríbezľovú. Aj keď som spočiatku pozerala skepticky zistila som, že táto kombinácia proste chutí skvelo.
Suroviny (pre 2 osoby):
- 200g syru (buď tvrdý ako gouda alebo tiež výborný je camembert)
- 1 vajíčko
- 2 šálky strúhanky
- 2 šálky hladkej múky
- soľ
- brusinková marmeláda
- 200ml oleja na praženie
Postup:
- Aby syr neskôr nevytiekol je dobre spracovať studený syr. Dokonca ešte lepšie je ho dať na 10-15 minút pred obaľovaním do mrazničky.
- Vajíčko rozbijeme a dáme do misky. Pridáme soľ a prešľaháme.
- Do ďaľších 2 misiek si dáme múku a strúhanku.
- Olej nalejeme do vyššieho hrnca a necháme ho nahrievať.
- Syr (počítame ca. 100g na osobu) v celku dáme do múky a obalíme ho.
- Potom vložíme do vajíčka a zo všetkých strán syr obalíme.
- Na záver obalíme syr v strúhanke, ktorú sme osolili. Strúhanku dobre pritlačíme aby držala tvar.
- Následne syr v horúcom oleji z oboch strán pražíme ca. 2 minúty pro stranu do chrumkava.
- Po vybratí z oleje položíme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
- Servírujeme s brusnicovou marmeládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.