Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

Kysnutý orieškový chrumkavý koláč

Dnes som dostala chuť na niečo chrumkavé, na spôsob müsli tyčiniek. Ja som použila na plnku orechy a semiačka ale samozrejme aj sušené ovocie je určite chutné. Opäť raz recept, pri ktorom sa môžete riadiť vlastnými chuťami a prispôsobiť si ho podľa potreby výberu potravín doma :).

Suroviny na cesto:

  • 20g čerstvých kvasníc
  • 100g kr. cukru
  • 450g hl. múky
  • 150ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 100g roztopeného masla (kokosového tuku)
  • štipka soli

Suroviny – plnka:

  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL masla alebo kokosového tuku
  • 2 PL jahodovej marmelády
  • 50g cukru (ja som použila kokosový cukor ale samozrejme možno použiť aj klasický kryštáľový)
  • 150g posekaných mandlí
  • 50g posekaných vlašských orechov
  • 50g slnečnicových semiačok
  • 1 kávová šálka ovsených vločiek
  • 2 PL ľanových semiačok

Postup:

  • Začneme prípravou kystnutého cesta. Na to si v miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
  • Do inej misky dáme múku, roztopené maslo, štipku soli ako aj kvások. Mlieko si premiešame s cukrom až sa roztopí a potom ho takisto pridáme k cestu.
  • Cesto necháme miesiť asi 10 minút kuchynským robotom až nám vznikne elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke).
  • Cesto hneď bez státia vyroľujeme na pomúčenej ploche na veľkosť plechu a potom ho preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a necháme takto 30 minút oddychovať.
  • Medztiým si pripravíme plnku. Na to do hrnca dáme maslo, smotanu a cukor. Pri nahrievaní miešame až sa cukor rozpustí.
  • Potom pridáme marmeládu, orechy (posekané mandle, vlašské) ako aj semiačka (slnečnicové, ľanové) a ovsené vločky.
  • Krátko prevaríme a potom odstavíme z ohňa.
  • Keď je cesto už podkysnuté, rovnomerne naňho rozložíme plnku.
  • Takto pripravený koláč pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 35 minút až dostane vrchná vrstva krásne intenzívnu hnedastú farbu.
  • Po vychladnutí nakrájame buď na štvorce alebo trojuholníky. Uskladnené v uzatvorenej nádobe je tento koláč chutný aj po niekoľkých dňoch.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*