Táto základná syrová omáčka je veľmi jednoduchá na prípravu a možno ju serv=írovať k cestovinám alebo tiež použiť na zapekanie, napríklad zeleniny.
Suroviny:
- 2 PL masla
- 2 PL hladkej múky
- 150ml vývaru (alebo vody)
- 100ml šľahačkovej smotany
- 50g tvrdého syru (gouda, parmezán)
- soľ, čierne korenie
- bylinky podľa chuti (napríklad tymián)
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup:
- Panvicu si nahrejeme. Pridáme múku a krátko ju na sucho (teda bez oleja či masla) opečieme.
- Po 1 minúte pridáme maslo a za miešania ho necháme roztopiť a spojiť sa s múkou.
- Akonáhle sa spoja, odoberieme panvicu z ohňa a prilejeme do nej vývar. Dobre roztrepeme metličkou aby zanikli prípadné hrčky.
- Potom vrátime na sporák a pridáme smotanu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Potom oheň vypneme.
- Syr si postrúhame a pridáme ešte do horúcej omáčky a necháme ho roztopiť. Potom dochutíme soľou, čiernym korením a bylinkami podľa chuti.
- Na záver pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.