Salsa je typická mexická omáčka ktorú možno servírovať k mäsu, zelenine či použiť ako dip na čipsy tortily. Je nenáročná na prípravu a chutí skvelo či už čerstvo pripravená, alebo tiež zasterilizovaná a odložená do zásob. Štipľavosť omáčky si možno upraviť podľa vlastnej chuti, tradične je táto omáčka pikatná, ale keďže u nás jedia tiež deti tak ju pripravujú len mierne pikatnú.
Suroviny:
- 1 kg paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 2 zelené chilli papričky
- 2 červené papriky kápia
- 50 ml olivového oleja
- 2 PL balsanica (alebo jablčného octu)
- 1 čl údenej papriky (alebo rovnaké množstvo paprikového pyré)
- Soľ, korenie
Postup:
- Paradajky ošúpeme a pokrájame na osminky.
- Takisto očistíme papriku, čili, cibuľu a pokrájame na väčšie kusy. Potom spolu vložíme do mixéra na sekanie. Pridáme roztlačený cesnak a potom necháme mixérom rozsekať na jemno.
- Následne dáme zmes do misky a pridáme olej ako aj balsamico. Dochutíme ešte paprikou, soľou a čiernym korením a môžeme servŕovať.
- Kdo chce salsu spraviť trvantlivou, naleje ju takto pripravenü do sterilizovaných pohárov a potom zavrieme víkom a necháme vo vrelej vode pohár 10 minúť variť. Potom už len necháme pomaly vychladnúť, najlepšie zamotané do uteráka.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.