Mexický/Tortilla šalát s hovädzím mäsom

Počuli ste už niekedy o Tortilla šaláte? Ak ešte nie a hľadáte šalát, ktorý poslúži nielen ako príloha ale ako hlavný pokrm tak určite vyskúšajte. Tento vrstvený šalát obsahuje okrem iného aj hovädzie mleté mäso a poskytuje plnohodnotý pokrm, ktorý moje deti volajú burger šalát.

Šalát dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.

Potrebujete:

  • 300g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 hlávku ľadového šalátu
  • 1 konzerva kukuričky
  • 1 konzerva fazule kidney beans
  • 150ml salsa omáčky
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ, čierne korenie
  • Pražené tortily alebo čipsy tortilla
  • 50g tvrdého syru

Postup:

  • Panvicu si nahrejeme a dáme opekať cibuľu pokrájanú na drobno.
  • Pridáme mleté mäso a dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme do chrumkava, potom necháme mäso vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme vysokú nádobu na šalát. Ľadový šalát rozdelíme na menšie kusy, kukuricu a fazľu zlejeme z tekutiny a uhorky a papriku pokrájame na drobno.
  • Na zálievku zmiešame kyslú smotanu so soľou (prípadne kdo má rád pridá tiež trošku cesnaku pre chuť).
  • Začneme vrstviť. Na spodok nádoby dáme ľadový šalát, na to pečené mäso, kidney fazuľky a kukuricu. Osolíme.
  • Nasleduje zálievka zo smotany, potom vrstva šalátu.
  • Na vrch šalátu nanesieme salsa omáčku a vrch posypeme rozdrobenými čipsamy tortilla.
  • Na záver ešte pokvapkáme tortilla čipsy zvyšnou salsou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
  • Takto pripravený šalát necháme oddychovať v chlade, aspoň 2-4 hodiny.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*