Počuli ste už niekedy o šaláte Tacos? Ak ešte nie a hľadáte šalát, ktorý poslúži nielen ako príloha ale ako hlavný pokrm tak určite vyskúšajte. Tento vrstvený šalát obsahuje okrem iného aj hovädzie mleté mäso a poskytuje plnohodnotý pokrm, ktorý moje deti volajú burger šalát. Jedinou omáčkou v šaláte je salsa omáčka, zvyšok dominuje rôznými vrstvami zeleniny a mäsa. Najlepšie chutí tento šalát po pár hodinách v chladničke. Skvelé pohostenie tiež pre hostí, ak chcete ponúknuť aj niečo slané.

Potrebujete:
- 300g hovädzieho mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 hlávku ľadového šalátu
- 1 konzerva kukuričky
- 1 konzerva fazule kidney beans
- 3 PL opečenej cibuľky
- 150ml salsa omáčky
- 1/2 uhorky
- 1 červená paprika kápia
- soľ, čierne korenie
- Pražené tortily alebo čipsy tacos
Postup:
- Panvicu si nahrejeme a dáme opekať cibuľu pokrájanú na drobno.
- Pridáme mleté mäso a dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme do chrumkava, potom necháme mäso vychladnúť.
- Na opečenú cibuľu buď použijeme polotovar alebo si v panvici na nízskej teplote opečime 1 cibuľu tak dlho až dostane hnedastú, chrumkavú konzistenciu.
- MEdzitým si pripravíme vysokú nádobu na šalát. Ľadový šalát rozdelíme na menšie kusy, kukuricu a fazľu zlejeme z tekutiny a uhorky a papriku pokdájame na drobno.
- Začneme vrstviť. Na spodok nádoby dáme ľadový šalát, na to pečenú cibuľu a kápiu. Osolíme.
- Nasleduje vrstva fazuľe, kukuričky a uhoriek. Potom nanesieme vychladnuté mäso, na to salsa omáčku a vrch posypeme rozdrobenými čipsamy tacos alebo do chrumkava opraženou tortilou. Dôležité je každú vrstvu zarovnať až potom pridať ďaľšiu.
- Takto pripravený šalát necháme oddychovať v chlade, aspoň 2-4 hodiny.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]