Táto rýchla karlovarská knedľa je výborná príloha v ktorej možno využiť staršie pečivo – rožky, praclíky či biely chlieb.
Suroviny:
- 4ks pečiva – môže byť aj staršie- rožky či biely chlieb
- 2 vajíčka
- 1/2PL soli
- 4PL posekanej petržlenovej vňate
- 4PL roztopeného masla
- ca. 150ml mlieka (množstvo závisí trochu od toho aké pečivo použijete a ako bude schopné vstrebať tekutinu)
- 125g hrubej múky
Postup
- Na knedlík pečivo pokrájame na kocky.
- Mlieko si mierne nahrejeme aby malo izbovú teplotu a potom doňho pridáme 2 žĺtka, rozpustené maslo a trochou soli a čierného korenia.
- Zmesou polejeme pečivo a necháme ho 5-10minút nabopnať. Potom rukamy pečivo dobre pritlačíme, pečivo by malo ako špongia kompletne byť nasiaknuté tekutinou.
- Medzitým vyšlaháme 2 bielka do tuhého snehu.
- Ku kockám pečiva pridáme hrubú múku a premiešame.
- Na záver ešte pridáme sneh z bielkou a vypracujeme vláčne cesto. Pridáme na drobno posekanú petrzlenovú vňať. Cesto by malo byť polotekuté (teda ani tuhé ani tekuté).
- Z potravinovej fólie odstrihneme ca.60cm dlhý pás a do stredu dáme polovičku knedľovej zmesi.
- Potom obe strany fólie spojíme a zatočíme fóliu aj s plnkou do valca. Strany valca dobre uzavrieme.
- Potom valec zakrútime ešte do alobalu a takisto na valcie konce dobre uzavrieme. To isté zopakovujeme aj s druhou polovicou zmesi.
- Do veľkého hrnca dáme zovrieť 2 l vody.
- Oba valce varíme 20 minút na miernom ohni vo vriacej vode.
- Pred servírovaním necháme knedlík chvíľu odstáť, potom odbalíme alobal aj potravinovú fóliu a knedľu nakrájame na tenké krajce.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: Rýchle kuracie prsia na smotane – Recepis.sk