Farbené zákusky majú u nás vždy úspech, deti proste majú radi pestré farby. Tak aj tento pekne filalový cheesecake z čučoriedok.
Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.
Suroviny:
- 150g karalmelových sušienok (Lotus)
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 200ml kyslej smotany
- 500g jemného tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- 5PL pr.cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
- 3PL cukru
- 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- černicová marmeláda
- 250g čučoriedky
Postup:
- Karamelové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
- Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
- Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
- Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
- Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, mascarpone, vanilkovým a práškovým cukrom. Premiešame.
- Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a 2 polievkovými lyžicami vody a necháme 5 minút variť. Potom prepasírujeme cez sítko do mascarpone zmesi a dobre premiešame.
- Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
- Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Na korpus nanesieme čučoriedkovú zmes a zrovnáme ju. Potom necháme aspoň hodinu tuhnúž v chladničke.
- Po vychladení nanesieme na vrch chceesecake černicovú marmeládu (môžete použiť aj inú tmavú marmeládu) a na to rozložíme zvyšné čučoriedky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.