Jablkový koláč s makom a tvarohom- hrnčekový recept

Chuť jabĺk a maku ako aj jabĺk a tvarohu spolu krásne harmonizuje. Tak ma napadlo obe chute spojiť do tohto chutného nenáročného koláču na ktorý vám postačí jedna miska, hrnček s objemom 250ml a 1 tortová forma (priemer 24 alebo 26cm)

Suroviny na jablkovú časť:

  • 3 jablká + pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 3 vajíčka
  • 0,5 šálky kr. cukru
  • 1 šálka roztopeného masla alebo margarínu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka mlieka (rastlinného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 šálka maku (v celku, nepomletého)
  • 1,5 šálky hladkej múky

Suroviny na tvarohovú časť:

  • 1 šálka mlieka + 5 PL mlieka
  • 1 vajce
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 balenie (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • kôra z citróna

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si priravíme jabkovú vrstvu. Na to najskôr postrúhame jablká na hrubo a pokvapkáme ich trochou citrónovej šťavy aby neznhnedli.
  • Potom si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mlieko a roztopené maslo. Premiešame.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, vanilkvá cukor, mak a múku a všetko dobre premiešame.
  • Tortovú formu si vymastíme a nalejeme do nej polovičku cesta. Na to poukladáme rovnomerne postrúhané jablká a tie zalejeme zvyšným cestom. Zarovnáme povrch.
  • Takto pripravný koláč dáme na 30 minút piecť do našej predhriatej rúry až sa vrch koláča uzavrie a stuhne.
  • Medzitým si dáme do hnrca mlieko a necháme ho zohrievať. V miske si zmiešame 5 lyžíc mlieka s pudinogovým práškom a vanilkovým cukrom.
  • Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme krátko chladnúť.
  • Medzitým si zmiešame tvaroh s vajíčkom a citrónovou kôrou. Pridáme pudingovú zmes a premiešame.
  • Po 30 minútach pečenia nanesieme na koláč a zarovnáme. Necháme ešte spolu piecť po dobu 20 minút.
  • Pred vybranín z formy a nakrojením necháme dôkladne vychladnúť.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*