Pečený čaj – sirup na prípravu nápoja ‘horúce jabĺčko’

Poznáte nápoj horúce jabĺčko? Ja som tento po prvýkrát pila vo vysokých Tatrách a viem, že nám tak chutil, že sme si nakúpili viaceré malé balenia zmesi, ktorú bolo už len potrebné zriediť s vodou a nápoj horúce jabĺčko som si mohla dopriať aj doma. Takisto výborný jedlý darček, ktorým môžete potešiť svoje okolie.

Po rokoch som zistila, že je tento pečený sirup je mimoriadne jednoduchý na prípravu a tiež skvelý spôsob využitia drobného ovocia v záhrade keď ho máme prebytok. A nielen to, horúce jabĺčko možno pripraviť nielen ako horúci nápoj ale tiež aj ako ľadový čaj, proste zmiešať sirup s vopdou a ľadovými kockami a skvelý osviežujúci nápoj je na svete.

Základom tohto pečeného sirupu je jablko, ostatné ovocie možno obmieňať podľa jednak chuti, ktorú chceme docieliť ale tiež podľa možnosti záhrady. Po uvarení sirup naplníme do malých nádobiek s uzáverom a necháme ich ešte v hrnci s vodou variť 10 minút. To ich konzervuje a tak si môžeme túto dobrotu dopriať počas celého roku.

Suroviny:

  • 1/2kg jabĺk
  • 1 kg drobného ovocia (maliny, ríbezle, černice, čučoriedky, egreš)
  • 300g kr. cukru
  • 1 celá škorica
  • (2 anízy v celku)
  • 10 klinčekov
  • 1/2 citrónu
  • 50ml vody

Postup:

  • Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky. Dáme do pekáču.
  • Pridáme zvyšné drobné ovocie, ktoré sme zbavili nečistôt.
  • Posypeme cukrom a dobre premiešame. Následne pridáme korenie – škočicu, klinčeky, aníz ako aj na plátky pokrájaný citrón.
  • Zmes podlejeme vodou a prikyjeme alobalom. Takto necháme pri 200C piecť po dobu 30 minút.
  • Potom pekáč odkryjeme, ovocie pomiešame, teplotu znížime na 180C a pečieme ešte ďaľších 30 minút.
  • Ešte vrelý sirup plníme do umytých pohárov, ktoré hneď uvarieme viečkom. Potom necháme naplnené poháre ešte 10-15 minút variť vo vrelej vode a následne pomaly vychladnúť.

Aký pomer sirupu potrebujeme?

Na výrobu 1 šálky nápoja (250ml) použijeme 2-3PL sirupu, ktorý dáme do pohára a potom zalejeme vodou (či už horúcou alebo studenou)

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*