Začiatkom leta sa mi ríbezľové kríky len tak prehýbajú pod váhou týchto krásnych červených plodov. Ríbezle sú bohaté na vitamín C a minerály ako železo či horčík. Mimo sirupov, džemu či koláčov sa dajú tiež použiť na prípravu týchto chutných domácich nanukov bez chémie. Na meranie som použila veľkú šálku s objemom 300ml.
Suroviny na 6 nanukov:
- 2 šálky červených ríbezlí
- 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho úplne vynechať)
- 1/2 šálky vody
Postup:
- Ríbezle očistíme z hrubých nečistôt (ako listy) a umyjeme ich.
- Vložíme do hrnca. Polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť, potom na nízkom ohni varíme ešte 10 minút.
- Následne necháme vzniknutú zmes vychladnúť. Potom ju cez husté sitko prepasírujeme do hrnca. Je dôležité dostať nielen šťavu ale aj čo možno najviac z dužiny ovocia. V sitku by mali ostať len šupky, kôstky prípadne stopky.
- Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
- Nanuky vyberieme z formy, pritom sa snažíme nepoškodiť ich tvar.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.