Keď je sezóna rajčín v plnom prúde tak rada skúšam recepty v ktorých moju úrpdu viem chutne spracovať. Medzi také patrí aj tento recept na rajčinovú polievku. Rajčiny sú najskôr pečené vďaka čomu dostanú chutnú grilovaciu arómu a zosilní sa ich prirodzene nasladlá chuť.
Suroviny:
- 2 kg rajčín
- 2 cibule
- 2PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- bobkový list
- tymián
- soľ, čierne korenie
- 2 PL múky + 2 Pl oleja alebo masla
- 1,5-2l vody/vývaru
- 150ml sladkej smotany
Postup:
- Rajčiny rozpolíme alebo prekrojkíme na štvrťky. Nešúpeme, neskôr pri pasírovani sa šupka stratí.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme, a rozpolíme.
- Rajčiny dáme spolu s rozpolenou cibuľou a strúčikom cesnaku na plech. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme tymián a bobkový list a necháme pri 180C piecť po dobu 45 minút až začne mať rajčina miestami hnedasté miesta.
- Následne zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Poto prepasírujeme cez sítko.
- V hrnci si krátko opražíme cibulku pokrájanú na drobno, múku a olej, zalejeme trochou studenej vody a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrčky.
- Pridáme prepasírované rajčiny a dobre premiešame. Prilejeme tiež smotanu a necháme zovrieť.
- Podľa chuti na záver dochutíme soľou, cukrom prípadne čerstvými bylinkami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.