Ako dieťa som nemala rada prívarky. Nepáčila sa mi ich konzistencia ani vzhľad. Až v dospelosti som im naozaj prišla na chuť a dnes im často dávam prednosť pred mäsitými alebo inými fantastickými jedlami.
Okrem iného som vďaka bohatej úrode cukiet objavila záľubu v príprave cuketovej polievky a je úplným balzamom na dušu, keď si túto rýchlu polievku dám na večeru.
Cuketový prívarok- recept do 15 minút
Course: Hlavné jedlá, Prívarky, Recepty do 15 minút4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg cukiny (zelenej alebo žltej- používam bez šupky alebo aj s ňou podľa toho ako mladá je cukina)
1 cibuľu
1l vody
3PL hl.múky
2 čl soli
1 čl cukru
Čierne korenie
100ml sladkej smotany
Ca. 300ml vody
Postup
- Cibuľu opečte na oleji dozlatista.
- Cuketu ošúpeme (ak je staršia, odstránime semienka) a nastrúhame nahrubo.
- Pridajte k osmaženej cibuli a zalejte vodou.
- Dochutíme soľou, korením a cukrom a varíme na miernom ohni, kým nezmäkne (strúhaná cuketa potrebuje 5 – 10 minút).
- Medzitým rozšľahajte múku s vodou
Keď je zelenina mäkká, prilejeme smotanu a tiež múkovú zmes a necháme ešte raz zovrieť. - Kto chce, môže pridať trochu nasekaného čerstvého kôpru alebo majoránky a samozrejme ocot podľa chuti.

Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Čokoládová ricotta torta s banánom
Kombinácia čokolády a banána je jedinečná, v tomto prevedení s jemných čokoládovým Ricotta krémom, skutočne lahôdka
Sladká mrvenička na koláč ako od babičky
Väčšina tradičných koláčov našich babičiek sa neozabišla bez mrveničky. Táto dokázala každý koláč premeniť na niečo špeciálne. Či už kysnuté koláče alebo ovocné koláče z maslového cesta, mrvenička ich vie posunúť na nový level. A tak je dobré poznať tento super jednoduchý základný recept
Lahodná a nenáročná, taká je táto dvojfarebná bábovka
Ak niečo vždy funguje ako sladké u nás doma, tak je to práve bábovka. Či už na raňajky, alebo ako dezert, či ako snack alebo sladkosť čo berieme zo sebout na cestu, bábovka je super nenáročná a naozaj dobrota. Tento jednoduchý recept vás presvedčí, že je to recept, ktorý sa […]