Pohánka je skvelá bezlepková obilnina, ktorú poznali už naše staré mamy. Je mimoriadne zdravá a to nielen pre ľudí, ktorí trpia na celiakiu. Je výborným zdrojom vlákniny a látky rutín, ktorá pôsobí protizápalovo. Mimo iného je pohánka tiež výborným zdrojom minerálov ako horčík či magnézium.
Spôsobov je využitia je mnoho, od prílohy na spôsob ryže po kaše (porridge), šaláty ale takisto aj ako príloha v polievke či v sladkých dezertoch. Jej príprava je jednoduchá, túto vám v nasledujúcom odseku popíšem. Ja osobne ju veľmi obľubujem jesť ako bezmäsitý hlavný pokrm spolu s grilovanou či pečenou zeleninou. Veľmi odporúčam vyskúšať aj túto variantu.
Suroviny:
- 100g pohánky
- 150ml vody alebo vývaru
- Soľ, čierne korenie
Príprava:
- Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou.
- Potom ju dáme do hrnca a zalejeme ju studenou vodou. Pridáme soľ a necháme zovrieť.
- Potom pohánku prikrytú na miernom ohni varíme 15 minút a ešte ďaľších 10-15 minút necháme mimo ohňa prikrytú oddychovať.
- Ďalej spracujeme podľa chuti napríklad tak, že zmiešame s grilovanou či pečenou zeleninou.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Populárne recepty
Nová Kniha plná vianočných receptov
Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas.Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a pečú […]
Super krémový čokoládový cheesecake
Môj syn má neuveriteľnú slabosť pre čokoládové koláče a tak keď sa blížili jeho narodeniny tak som sa rozhodla mu urobiť radosť a pripraviť čokoládový cheesecake kde sa čokoláda nachádzala od spodku až po plnku a polevu. Doslova sa rozplývala na jazyku.
Kuracie stehná pečené na zemiakoch
Toto jedlo patrí k mojím obľúbeným víkendovým pokrmom. Super rýchla príprava, všetko v jednom plechu a potom už zvyšok roboty prevezme trúba, zatiaľ čo ja si v kľude upracem byt.
Pingback: Pohánka s pečenou cuketou - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu