Keď som bola dieťa tak som sa vždy tešila, keď nám mama pripravila túto mliečnu fazuľovú polievku. Mama ju varila z odstátej fazule, ale takisto si môžete robotu trochu odľahčiť a použiť už uvarenú fazuľu z konzervy. Jedno pre aký spôsob prípravy sa rozhodnete, výsledkom bude táto sýta krémovita polievka.
Jump to RecipeRecept
Mliečna fazuľová polievka na kyslo
Course: Polievky4
servings30
minutes1
hour20
minutes300
kcalSuroviny
1 šálka (250ml) sušenej strakatej alebo hnedej fazule (alebo 2 konzervy)
1,5l vody/vývaru
1 bobkový list
soľ, čierne korenie
250ml sladká smotana (alebo rovnaké množstvo mlieka)
2 PL múky
1 čl octu (prípadne kocka cukru)
(2-3 zemiaky – možno vynechať)
čerstvý alebo sušený kôpor
Postup
- Fazuľu namočte na noc do vody tak, aby bola voda asi 3 cm nad fazuľou.
- Na druhý deň vodu vypustite, fazuľu opláchnite a zalejte vodou. Ak používate konzervovanú fazuľu, mali by ste ju tiež najprv opláchnuť.
- K fazuli pridajte soľ, čierne korenie, 1 celý strúčik cesnaku a 1 bobkový list (alebo na kocky nakrájané zemiaky). Všetko spolu varte približne 1 hodinu do mäkka (v tlakovom hrnci môžete čas skrátiť).
- Keď je fazuľa mäkká, zahustite ju. Na tento účel zmiešajte smotanu s 2 lyžicami múky.
Zmes vlejte do polievky a za stáleho miešania priveďte do varu, aby polievka rovnomerne zhustla. - Nakoniec ju ochutíme octom (alebo cukrom).
Polievku môžete ochutiť aj čerstvým alebo sušeným kôprom, ktorý jej dodá nádhernú arómu
Môj tip
- Ak nemáte čas tak proste použite kidney fazuľku z konzervy a postupujte od bodu 2 ďalej ako v popise.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.