Táto polievka je skvelá aj ako náhrada hlavného pokrmu. Je plná aróm a rôznych konzistencii ako aj veľkého množstva zeleniny. Výborný pokrm do studených zimných dní.
Suroviny:
- 1/4 bielej kapusty
- 1/2 zeler
- 2ks mrkvy
- 2-3 rajčiny
- 1 paprika
- 3 zemiaky
- 1 červená paprika (kápia)
- 100g zaváranej alebo uvarenej cvikli
- 1PL rajčinovej šťavy
- šťava zo zaváraných uhoriek (najlepšie naložených v kôpri)- ja som dala asi za 1 malú šálku
- bylinky – 2-3 PL posekaného čerstvého kôpru, 1čl posekanej bazalky, tyminánu a oregána
- bobkový list, soľ, čierne korenie celé, 1 cibuľa, 1 pór – na vývar
Postup:
- Kapustu pokrájame alebo postrúhame na tenké pásy. Takisto na drobno pokrájane mrkvu, zemiaky a zeler.
- Zeleninu vložíme do hrnca spolu so soľou, čiernym korením a bobkovým listom. Zalejeme 2 l vody, privedieme do varu a potom na malom stupni varíme 40 minút.
- Rajčiny ošúpeme. Spolu s paprikami pokrájame na drobno. Takisto cviklu pokrájame na drobno.
- Na oleji a troche oleja opečieme 1 cibuľu pokrájanú na drobno. Pridáme rajčiny, papriky a cviklu a za miešania 5-10minút dusíme. Pridáme rajčinový pretlak a miešame až sa začne prilepovať na spodok panvice.
- Potom zeleninovú zmes pridáme k polievke a varíme ďaľších 20 minút.
- Na záver dochucujeme polievku vodou zo zaváraných uhoriek a na jemno posekanými bylinkami- najmä kôpor by nemal chýbať. Výsledkom by mala byť jemne sladko-kyslá hustá polievka.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.