Kel je výborne trvácna potravina, ktorá sa hodí na prípravu polievok, ako príloha alebo aj vo forme prívarku chutí výborne. Keďže ja som prívarkový typ, práve tento druh prípravy si v zimných mesiacoch vychutnávam.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1/2 kelu
- soľ, čierne korenie, kmín, červená paprika
- 2Pl múky
- Voda
- 100ml šľahačkovej smotany
- Párky alebo klobása
Postup:
- Cibuľku popražíme na oleji do zlatista.
- Kel pokrájame na tenké prúžky, poprípadne ho postrúhame strúhadlom na uhorky.
- K cibuľke pridáme kel a zalejeme vodou, tak aby dosahovala k okraju kelu.
- Osolíme, pridáme čierne korenie, kmín a papriku a prijryté necháme dusiť 25 minút.
- Potom pridáme na drobno pokrájaný párok alebo klobásu.
- Múku rozmiešame v troche studenej vody a cez sítko nalejeme do prívarku aby sme zachytili prípadne hrudky. Prilejeme smotanu
- Za miešania necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
-
Veľkonočná zľava na zápisník receptov
Veľká noc je už doslova za dverami a preto chcem sa s vami ako prípravu na tento čas podeliť hneď o 2 veci. Veľkonočné recepty Jednak som vypracovala väčšie množstvo receptov k veľkonočným sviatkom. Mnohé z týchto receptov sú tradičné recepty na pochúťky, ktoré nechýbajú v kuchyniach niektorých krajov slovenska, […]
-
10 veľkonočných receptov
Blíži sa veľká noc a rada by som vám ponúkla výber 10 chutných receptov ako inšpiráciu na blížiace sa veľkonočné pečenie. U nás doma prevážajú hlavne kysnuté recepty ale samozrejme ani linecké drobné pečivko či zákusky nemajú chýbať. Hlavnou znakom jarného pečenia je rýchla príprava a svieža chuť a tak […]
-
Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom
Štrúdlové cesto, alebo Filo cesto nemusí byť pripravené len na sladko, ako to väčšinou poznáme. Hodí sa skvelo aj na prípravu chutným slaných pokrmov. Jednými z takých sú tieto chutné rolky plnené hovädzím mäsom a zemiakmi, ktoré určite zachutia vašej rodine. Výborný pokrm z jedného plechu.
-
Veľkonočná hrudka
Ak pochádzate z východneho Slovenska tak je veľkonočná hrudka určite neodmyslitelnou dobrotou na veľkonočnom stole. Čím je veľkonočná hrudka výnimočná? Tento syr vyrobený z mlieka a vajíčok je veľmi ľahko obmienateľný, od klasickej podoby, až po verziu so šunkou, či pažítkou alebo varenou mrkvou či inou zeleninou. Veľkonočná hrudka môže […]