HomeHlavné jedlá Prívarky Kelový prívarok

Kelový prívarok

Posted in : Prívarky on by : lydia.argilli Značky:,

Kel je výborne trvácna potravina, ktorá sa hodí na prípravu polievok, ako príloha alebo aj vo forme prívarku chutí výborne. Keďže ja som prívarkový typ, práve tento druh prípravy si v zimných mesiacoch vychutnávam.

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 1/2 kelu
  • soľ, čierne korenie, kmín, červená paprika
  • 2Pl múky
  • Voda
  • Párky alebo klobása

Postup:

  • Cibuľku popražíme na oleji do zlatista.
  • Kel pokrájame na tenké prúžky, poprípadne ho postrúhame strúhadlom na uhorky.
  • K cibuľke pridáme kel a zalejeme vodou, tak aby dosahovala k okraju kelu.
  • Osolíme, pridáme čierne korenie, kmín a papriku a prijryté necháme dusiť 25 minút.
  • Potom pridáme na drobno pokrájaný párok alebo klobásu.
  • Múku rozmiešame v trochevstudenej vody a cez sítko nalejeme do prívarku aby sme zachytili prípadne hrudky.
  • Za miešania necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial