Kelový prívarok

Kel je výborne trvácna potravina, ktorá sa hodí na prípravu polievok, ako príloha alebo aj vo forme prívarku chutí výborne. Keďže ja som prívarkový typ, práve tento druh prípravy si v zimných mesiacoch vychutnávam.

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 1/2 kelu
  • soľ, čierne korenie, kmín, červená paprika
  • 2Pl múky
  • Voda
  • Párky alebo klobása

Postup:

  • Cibuľku popražíme na oleji do zlatista.
  • Kel pokrájame na tenké prúžky, poprípadne ho postrúhame strúhadlom na uhorky.
  • K cibuľke pridáme kel a zalejeme vodou, tak aby dosahovala k okraju kelu.
  • Osolíme, pridáme čierne korenie, kmín a papriku a prijryté necháme dusiť 25 minút.
  • Potom pridáme na drobno pokrájaný párok alebo klobásu.
  • Múku rozmiešame v trochevstudenej vody a cez sítko nalejeme do prívarku aby sme zachytili prípadne hrudky.
  • Za miešania necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.