Kel je výborne trvácna potravina, ktorá sa hodí na prípravu polievok, ako príloha alebo aj vo forme prívarku chutí výborne. Keďže ja som prívarkový typ, práve tento druh prípravy si v zimných mesiacoch vychutnávam.
Potrebujete:
- 1 cibuľa
- 1/2 kelu
- soľ, čierne korenie, kmín, červená paprika
- 2Pl múky
- Voda
- Párky alebo klobása
Postup:
- Cibuľku popražíme na oleji do zlatista.
- Kel pokrájame na tenké prúžky, poprípadne ho postrúhame strúhadlom na uhorky.
- K cibuľke pridáme kel a zalejeme vodou, tak aby dosahovala k okraju kelu.
- Osolíme, pridáme čierne korenie, kmín a papriku a prijryté necháme dusiť 25 minút.
- Potom pridáme na drobno pokrájaný párok alebo klobásu.
- Múku rozmiešame v trochevstudenej vody a cez sítko nalejeme do prívarku aby sme zachytili prípadne hrudky.
- Za miešania necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.