Táto slaná roláda je nielej výborná ale aj mimoriadne pekná na pohľad svojou kombináciou sýto zelenej farby s bielou. Jej príprava je nenáročná a celkom bez váženia, postačí vám 1 hrnček s objemom 250ml.
Na cesto potrebujete:
- 3 vajíčka
- 1 šálka hl. múky
- 1 šálka špenátu (mrazený)
- 1čl prášku do pečiva
- 2 PL kyslej smotany
- soľ, čierne korenie
Na plnku potrebujete:
- 1 balenie (250g) jemného krémovitého syru (napr. Lučina)
- 1-2 strúčiky cesnaku/postrúhaného chrenu
- 2 PL kyslej smotany
- 1 šálka (ca50g) postrúhaného tvrdého syru (gouda)
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme smotanu.
- Mrazený špenát rozmrazíme a v sítku vytlačíme prebytočnú tekutinu. Špenát pridáme k vajíčkam.
- Zmes zahustíme múkou, pridáme prášok do pečiva a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
- Pečieme pri 160°C ca 15 minút do zlatista.
- Kuchynskú utierku si namočíme a položíme na pracovnú dosku. Ešte horúce cesto aj s papierom na pečenie položíme na mokrú utierku a zarolujeme. Takto necháme vychladnúť. Potom odstránime utierku aj papier na pečenie.
- Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s trochou kyslej smotany, dochutíme soľou, čiernym korením a buď sa rozhodneme pre verziu s cesnakom alebo s chrenom. Potom pridáme postrúhaný syr a dobre premiešame.
- Plnku opatrne nanesieme na cesto a rozotrieme. Potom ho zatočíme a dáme aspoň na hodinu tuhnúť do chladu.
- Na záver pokrájame na 1cm hrubé pláty.
Môj tip- kdo chce môže pre dodatočnú chuť pridať do plnky na drobno pokrájaného údeného lososa.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.