Zdedený recept na výborné zlatisté chrumkavé langoše ako od mojej starej mamy. Tieto sa klasicky nevaľkali ale naťahovali pomastenými rukami do požadvonej kruhovitej formy.
Výhoda je, že naťahovaním netreba cesto už po povrchu pomúčiť a tak sa múka v tuku nepripaľuje. Kdo si trúfa, rozhodne odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 500g hladkej múky
- 20g čerstvého droždia
- 1PL cukru
- 1PL soli
- 1PL octu
- Teplá voda (ca. 250ml)
Postup:
- Droždie rozmrvíme do misky a posypeme kryštálovým cukrom. Lyžičkou spolu dobre premiešame a necháme oddychovať pokiaľ sa vytvorí kvások. Postup na výrobu kvásku nájdete aj tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
- Múku zmiešame so soľou, octom a kváskom a postupne pridávame teplú vodu.
- V tomto prípade má byť cesto skôr lepivé (z nelepivého cesta sú inak tvrdé langoše).
- Cesto miesime rukou alebo robotom aspoň 10 minút.
- Potom honecháme prikyté pol hodinu oddychovať na teplom mieste pokiaľ nakysne.
- Následne cesto rozdelíme na rovnako veľké bochníky – z uvedeného množstva vyjde 12ks, ktoré si položíme na pomúčenú pracovnú plochu.
- Prikryté ich necháme opäť pol hodinu oddychovať.
- V panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja (langoše by mali v oleji plávať).
- Po polhodine oddychovania z cesta pomastenými rukamy vyťahujeme langoše veľké asi ako tanier.
- Takto pripravené ich rovno smažíme v oleji do zlatistaz oboch strán.
- Ja zvyknem hotový langoš ešte zvrchu trochu posoliť prípadne pomazať roztlačeným cesnakom.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.