Cukinový prívarok

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané, Prívarky on by : lydia.argilli

Ako dieťa som prívarky vôbec nemala rada. Nepáčila sa mi ich konzistencia ani vzhľad. Až na strobu J som im prišla tak naozaj na chuť a dnes ich mám častokrát radšej ako mäsité, či iné luxusné pokrmy. Medzi inými som tento rok objavila, vďaka bohatej úrode cukiny, aj záľubu pripravovať prívarok z tejto zeleniny a je to pre mňa úplný balzam pre dušu si dať tento rýchli prívarok na večeru.

 Na prívarok potrebujete:

  • 1kg cukin (zelenej alebo žltej- používam bez šupky alebo aj s ňou podľa toho ako mladá je cukina)
  • 1 cibuľu
  • 1l vody
  • 3PL hl.múky
  • 2 čl soli
  • 1 čl cukru
  • Čierne korenie
  • 1čl Sladká červená paprika

Postup:

  1. Cibuľku opiecť na oleji do zlatista. Cukinu ošúpať a na hrubo postrúhať. Pridať k opečenej cibuľke a zaliať vodou. Osoliť, ochutiť čiernym korením, sladkou paprikou a cukrom a variť do mäkka (postrphanej cukine stačí 5-10min.).
  2. Medzitým roztrepať múku s vodou, priliať do prívarku a nechať ešte raz zovrieť .
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial