Fantastická polievka z pečeného patizónu

Vyskúšli ste už niekedy patizón vo forme polievky? Ja až prednedávnom. Patizón sa najskôr marinovaný nechá piecť a poviem vám, to je taká dobrota, že všetky deti si pýtali duplu.

Suroviny:

  • 1 patizón
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2malej tekvice hokkaido alebo maslovej
  • soľ, čierne korenie
  • olej
  • tymián, rasca
  • 2-3 zemiaky
  • 1čl kurkuma korenia
  • 200ml smotany
  • 1,5l vody alebo vývaru

Postup:

  • Začneme prípravou patizónu na pečenie. Na to ho umyjeme, ak je starší ošúpeme, ak mladší ponecháme šupku.
  • Potom ho rozpolíme, vydlabeme vnútro a nakoniec patizón pokrájame na kocky asi veľkosti 2x2cm. To isté zopakujeme z tekvicou.
  • Patizón a tekvicu dáme do zapekacej nádoby.
  • Polejeme olejom, ochutíme soľou, korením, rascou a kmínom ako aj červenou paprikou a premiešame.
  • Potom zeleninu pečieme pri 180C ca. 35-40 minút.
  • V hrnci si podusíme zeleninu. Zemiaky postrúhame na jemno.
  • Po upečení tekvice dáme patizón a tekvicu do hrnca spolu so zemiakmi a zalejeme vodou.
  • Necháme zovrieť a potom varíme ešte 20 minút.
  • Pridáme ešte kurkumu.
  • Rozmixujeme ponorným mixérom a na záver dochutíme šľahačkovou smotanou

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Videorecept- chlieb z panvice pita

    Videorecept- chlieb z panvice pita

    Na prípravu tohto chlebíka na spôsob arabského chlebu vám postačí jedna panvica, to je všetko https://youtu.be/8RcSvzQ_1Mk?si=oniUnLu-bJaG6wuw Pita chlieb Recept


  • Bryndzová polievka z vývaru z halušiek

    Bryndzová polievka z vývaru z halušiek

    Ak varíte doma halušky či domáce cestoviny alebo rezance, vodu v ktorej ich varili nevyhadzujte. Naše staré mamy z nej vedeli pripraviť rôzne chutné polievky, od zemiakov, po cesnakovú či bryndzovú. Prečo použili túto vodu? Jednak, lebo je plná chuti od cestovín, takisto obsahuje škrob a tak je už hustejšia […]


  • Banánový chlieb s jogurtom

    Banánový chlieb s jogurtom

    Banánový chlieb je vskutku len koláč podobný bábovke, najmä po pridaní čokolády sa ho deti nebudú vedieť dojesť a vy spotrebujete prebytočné banány. Takže 2 muchy jednou ranou. Okrem toho je to recept bez váženia, postačí vám hrnček s objemom 250ml. Recept na banánový koláč


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*