Asi väčšina z vás pozná lievance zo zrelých banánov, ale skúsili ste už vyrobiť bublaninu zo zrelých banánov? Banány cítiť moc nebudete, ale zato dodajú cestu krásnu farbu a tiež peknú konzistenciu.
Suroviny:
- 2 zrelých banánov
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky oleja
- 1 balenie (250g) jemného tvarohu
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1,5 šálky krupice alebo hrubej múky
- drobné ovocie prípadne čokoláda
Postup:
- Banány rozmágame s cukrom. Pridáme vajíčka a dobre spolu premiešame.
- Následne pridáme olej a tvaroh a opäť premiešame.
- Už len pridáme suché položky – krupicu a prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (moja má 35x35cm) a na vrch rozložíme ovocie prípadne kúsky čokolády. Ja som použila maliny.
- Dáme piecť do prehriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.