Jednoduchá syrová omáčka na cestoviny hotová za 5 minút

Veľa ľudí si predstaví pod názvom syrová omáčka tú azda klasiku medzi omáčkami.. tavený syr a šľahačka. Musím priznať, že taveným syrom sa vyhýbam, takže to nikdy nebola omáčka, ktorú by som pripravila. Najmä nie, keď pripraviť syrovú omáčku zo skutočného syru (akýkoľvek tvrdý syr vašej chuti – gouda, ementál, parmezá..) je tak jednoduché a zaberie vám asi 5 minút.

Suroviny:

  • 2Pl masla
  • 2PL hladkej múky
  • 200ml vody/vývaru (najlepšie je použiť vodu z cestovín)
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g tvrdého syru (napríklad parmezánu)
  • soľ, čierne korenie, bylinky (ja rada pridávam pažítku)
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Začneme zohriatím masla a múky. Tieto nepretržite miešame až sa maslo roztopí a začne spájať s múkou.
  • Odoberieme zo sporáka a prilejeme vodu/vývar. Ak máte možnosť použiť vodu z cestovín, nenechajte si ju újsť. Táto obsahuje škrob a už aj soľ, takže máte tak pol roboty za sebou. Je len dôležité vodu použiť vlažnú, nikdy nie horúcu pridať k múke.
  • Roztrepeme všetko (stále mimo ohňa) aby zanikli prípadné hrčky a vrátime na oheň. Prilejeme tiež smotanu.
  • Syr si postrúhame na jemno a pridáme k omáčku. Necháme kratučko povariť za miešania, aby sa syr roztopil.
  • Na záver už len dochucujeme, soľ, čierne korenie a bylinky. Trocha citrónu nevynechajte, je to dobrý kontrast k intenzivnej syrovej chuti.
  • Môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Cesnakový monkey bread recept

    Cesnakový monkey bread recept

    Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*