karamelove rezy lotus_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Karamelové Lotus rezy po ktorých sa oblížete

Hľadáte recept na slávnostné rezy, ktoré budú chutiť každému? Tieto rezy s kakaovou piškótou, lahodným krémom a delikátnou karamelovou šľahačkou na vrchu sú jedná báseň. Pri príprave treba mat trochu zručnosti pri karameli, preto odporúčam si pozrieť toto video ako optimálne pripraviť karamel.

Suroviny na cesto :

  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 100ml silnej kávy
  • 30g kakaového prášku
  • 170g hl. múky
  • 1/2 prášku do pečenia
  • 150g kr. cukru
  • štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 1 mascarpone
  • 250g masla alebo hery
  • 300ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 4PL kr. cukru

Suroviny na karamelovú šľahačku:

  • 4PL kr. cukru
  • 2 balenia šľahačky na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 balenie Lotus karamelových keksíkov

Postup:

  • Podľa základného receptu (recept tu- https://recepis.sk/2020/04/10/zakladne-kakaove-piskotove-cesto/) si pripravíme piškótu a necháme túto pri 160C ca 35min. piecť. Potom necháme vychladnúť a okolo piškóty umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Mlieko dáme do hrnca nahrievať a odoberieme z neho 4PL. Tie zmiešame s vanilkovým pudingovým práškom a cukrom a keď mlieko zovrie, vlejeme doňho zmes.
  • Uvaríme hustý puding a ten necháme kompletne vychladnúť. Keď puding trochu vychladne prišľaháme k nemu maslo izbovej teploty ako aj mascarpone. Plnku rozotrieme na piškótu okolo ktorej sme umiestnili cukrárenskú obruč.
  • V hrnci necháme karamelizovať cukor. Smotanu si nahrejeme aby bola horúca. Keď cukor začne mať hnedastú farbu, prilejeme horúcu smotanu a varíme ešte za miešania až zaniknú všetky hrudky z karamelu.
  • Keď karamelová zmes vychladne, pridáme stužovač a všetko vyšľaháme do tuhej peny. Karamelovú šľahačku nanesieme na vychladnutú plnku a necháme (najlepšie na noc) v chlade.
  • Pred servírovaním rozložíme na karamelovú šľahačku LOTUS keksíky. Časť keksíkov dáme do sáčku a ich rozdrobíme. Potom nimi posypeme zákusok.
  • Takto pripravený necháme aspoň hodinu v chlade.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*