Patríte k milovníkom tohto skvelého ovocia? Sladká, voňavá chuť čerstvých jahôd je niečo výnimočné a nič ju nevyzdvihuje lepšie ako šťavnatý jahodový koláč. Tento koláč je ideálny na každú príležitosť, od letných piknikov až po elegantné večere, a spája prirodzenú sladkosť jahôd s vlhkou a jemnou mrveničkou. Či už ste skúsený pekár alebo kuchársky nováčik, tento recept na jahodový koláč je jednoduchý a určite zaujme.
Jump to RecipeTakisto sa oplatí vyskúšať tieto chutné jahodové recepty
Recept na jahodovú tortu
Jahodová torta
Course: Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina, Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
1 šálku kr. cukru
1/2 šálky oleja
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiva
5 vajíčok
- Plnka
200ml šľahačkovej smotany
200g jemného tvarohového syru (Mascarpone)
4PL pr. cukru
1 vanilkový cukor
1 balenie drtenej želatíny + 2Pl vody
- Okrem toho
Jahodový džem
250 g jahôd
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu. Na záver pridáme oleja. - Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca. 40min. do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy, Okolo spodného cesta umiestnime formu s 2cm väčším polomerom ako formu, v ktorej sme piekli cesto. Do prebytočného priestoru budeme neskôr klásť jahody. Spodné cesto pomažeme výdatne džemom.
- Jahody pokrájame na plátky a postupne kladieme okolo polomeru torty.
- Na plnku vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom do tuha. Primiešame jemný krémovitý syr.
Želatínu polejeme troškou vody a začneme ca. 30 sekúnd nahrievať na ohni. Hneď odoberieme a miešame, až sa kompletne roztopí. Primiešame k zvyšnej plnke a dobre premiešame. - Plnku dáme do cukrárenskej špičky a nanesieme najskôr medzi jahody a tortu, potom na povrch spodného plátu torty vyrobíme kruh, stred naplníme džemom. Položíme vrchný plát cesta a nanesieme zvyšnú plnku. Zarovnáme a potom dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
- Na záver odstránime tortovú obruč a ozdobíme vrch torty zvyšnými jahodami prípadne mätovými lístkami.
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.