Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to zato ju vyskúšať.
Omáčka na cestoviny Niva bez smotany
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
150g syru niva alebo gorgonzola
2PL hl múky
2Pl masla
200ml mlieka
100ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
pár kvapiek citrónovej šťavy
pažítka
Postup
- Začneme tým, že si dáme variť cestoviny v osolenej vode.
- Zatiaľ, čo sa nám varia si pripravíme omáčku. Na to dáme do panvice zohrievať maslo a múku až sa maslo roztopí.
- Odoberieme z ohňa a prilejeme vývar. Roztrepeme, až zaniknú hrudky, potom vratíme na oheň a prilejeme mlieko. Rozmiešame. Potom pridáme syr Niva pokrájaný na menšie kusy.
- Miešame, až sa syr kompletne rozpustí (asi 2 minúty) mimo ohňa.
- Na záver dochutíme trochou citróna a môžeme ozdobiť pažítkou. Už len primiešame uvarené cestoviny a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.