Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.
Jump to RecipeKokosový koláč s jahodami
Course: Hrnčekové recepty, Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
3 vajíčka
1 šálka kr. cukru
1/2 šálky hl. múky
1/2 šálky roztopeného masla
1 šálka strúhaného kokosu
1/2 čl do pečiva
1 vanilkový cukor
ca. 150-200g jahôd (prípadne iného mäkkého ovocia)
250ml vody
1 balenie tortového želé (červené)
4PL cukru
trocha kokosu na ozdobu
jahodový džem
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
- Následne pridáme maslo a ešte prešľaháme. Takisto pridáme kokos, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nanesieme na papierom vyloženou alebo vymastenou tortovou formou (polomer 24 alebo 26cm).
- Necháme piecť pri 160C ca 30-35 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť a keď je cesto vychladnuté, umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
- Zatiaľ čo cesto chladne si pripravíme jahody, ktoré rozpolíme alebo pokrájame na menšie kusy.
- Potom cesto potrieme výdatne jahodovým džemom a na to pokladieme jahody (či iné ovocie).
- V hrnci si zmiešame vodu so želé a cukrom a varíme do zhustnutia. Potom necháme 5 minút oddychovať predtým než nanesieme na ovocie.
- Necháme najskôr vychladnúť pri izbovej teplote a potom vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Na záver môžeme ozdobiť kraje koláča kokosom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.