Na prípravu týchto krásne mäkučkých kysnutých žemličiek budete potrebovať plech na muffiny a toto krásne mäkučké maslové cesto.
Jump to RecipeKysnuté mäkučké žemličky s čokoládou brioche
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
2 vajíčka + 1 žĺtko na potretie
250 ml mlieka izbovej teploty
70g masla izbovej teploty
1/2 šálky kr. cukru
500g múky
50g čokoĺádových kúskov
350ml mlieka
4PL kr. cukru
1 vanilkový pudingový prášok
štipka soli
Voda
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
- Múku zmiešame s kváskom, vajíčkami, mliekom a maslom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť
- Medzitým si pripravíme hustý puding. Na to zohrejeme 300ml mlieka. V zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok a keď mlieko začne vrieť, pridáme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding. Potom ho necháme vychladnúť.
- Cesto potom vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik.
- Na cesto nanesieme pudingovú zmes a posypeme čokoládové kúsky. Potom zarolujeme do šuľca. Ten pokrájame na 12 rovnako hrubých pásov (každý by mal mať ca. 2cm hrúbku),
- Muffinový plech vymastíme a potom do každého otvoru vložíme jedno cesto. Prikryté necháme ešte 30 minút kysnúť.
- Poztom dáme piecť pri 180C ca. 20-25 minút do zlatista.
Kdo chce, môže po vychadnutí odzobiť uzlíky ešte glazúrou. Na to stačí nahriať marmeládu, najlepšie marhuľovú, a potom ňou pomazať vrch ešte horúcich koláčikov
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.