Raz som u známej vyskúšala tieto lievance a zjedla som ich toľko, že som mala pocit, že prasknem, ale stálo to za to riziko :). Sú nielen super jemné konzistenciou ale plné aróm a na prípravu budete potrebovať len jednu misku a tyčový mixér.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 200g hl. múky
- šťava z 1/2 citróna
- 400ml mlieka
- 50ml oleja
- 70g cukru
- 3 (zrelé) banány
- 1 jablko
- 1čl prášku do pečiva
Postup:
- Tento ide skutočne raz dva.
- Pripravíme si misku do ktorej dáme vajíčka, cukor a mixérom krátko pomixujeme.
- Pridáme banány pokrájané na hrubšie kusy, ošúpané jablko, takisto pokrájané na hrubo a citrónovú šťavu, opäť pomixujeme.
- Na záver už len pridáme múku a prášok do pečiva a rozmixuejem všetko do hladkej kaše. Necháme 10 minút oddychovať.
- Potom už len pečieme lievance na mierne omastenej panvici z oboch strán ca. 2 minúty na stranu, do zlatista.
- A môžeme servírovať, napríklad poliate javorovým sirupom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.