Aj vy máte radi wafle aké si môžete zakúpiť na jarmoku, v cukrárni či na pláži? Už som vyskúšala mnohé recepty ale najnovšie sa u nás doma veľmi uchytil tento jednoduchý recept na hrnčekové vafle bez váženia. Na asi 15 kusov vaflí vám postačí hrnček s objemom 250ml a jedna miska na miešanie a samozrejme vaflovač.
Suroviny:
- 1 šálka roztopeného masla (200g)
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky sladkej smotany
- 1,5 šálky hl.múky
- 1 čl prášky do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- (2PL minerálnej vody s bublinkami)
- Štipka soli
Postup:
- Maslo si dáme roztopiť buď do mikrovlnky alebo v hrnci na nízskom ohni. Necháme krátko vychladnút.
- Meditým si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, až sa tento dôkladne roztopí.
- Pridáme k vajíčkam tiež mlieko, vanilkový cukor a soľ ako aj vychladnuté maslo. Prešľaháme.
- Na záver pridáme múku a minerálnu vodu. Ja zvyknem preosiať múku cez sítko, potom sú wafle ešte nadýchanejšie.
- Waflovač si potrieme pierkom olejom a dáme naň za naberačku cesta.
- Pečieme ca. 5 minút do zlatista a chrumkava.
- Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Belgické vafle sú zvyčajne väčšie, hrubšie a majú hlbšie vrecká v porovnaní s bežnými vafľami. Často sa vyrábajú z cesta na báze droždia, vďaka čomu majú ľahšiu a chrumkavejšiu štruktúru.
Hoci sú vaflovače na belgické vafle navrhnuté špeciálne na prípravu týchto vaflí, môžete ich pripraviť aj v bežnom vaflovači. Upozorňujeme však, že výsledky sa môžu mierne líšiť štruktúrou a veľkosťou.
Cesto by malo byť husté, ale liate, podobne ako cesto na palacinky. Malo by ľahko tiecť, ale zároveň by malo byť schopné rovnomerne pokryť vaflovač bez toho, aby sa príliš rozotieralo.
Ak chcete dosiahnuť chrumkavý povrch, predhrejte vaflovač a varte vafle, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.