Priznám sa, že ako dieťa som mala rada plnenú papriku, ale v skutočnosti len tú plnku. Papriku som vždy hneď ošúpala a odložila stranou. Je sranda, že aj moje deti to tak jedia. Čo som sa ale naučila až postupom času je, že plnka by nemala obsahovať vajíčko. To vajíčko robí plnku zbytočne hutnou, pritom uvarená ryža obsahuje toľko škrobu, že vajíčko vôbec nieje treba na to, aby plnka spolu držala. Škrob z ryže si na to úplne postačí a plnka tak chutí omnoho jemnejšie.
Suroviny:
- 6 špicatých (alebo klasických) paprík
- 200g uvarenej ryže
- 150g hovädzieho mletého mäsa
- 1 cibuľka
- soľ, čierne korenie
Na omáčku:
- 1 cibuľa
- 500ml rajčinovej šťavy alebo passata
- 150ml vody
- 2Pl múky
- 1 kocka cukru
- 1 bobkový list
- 3 zrnká nového korenia
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Papriky umyjte a osušte. Z paprík odrežte vrcholky a odstráňte semená.
- V miske zmiešajte uvarenú ryžu a hovädzie mäso a cibuľkou pokrájanou na drobno.
- Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Naplňte papriky. Každú papriku naplňte zmesou hovädzieho mäsa a ryže tak, aby bola dobre naplnená. Na vrch môžete umiestniť odrezanú špičku papriky.
- Na omáčku si do veľkého hrnca dajte na troche oleja opekať cibuľku pokrájanú na drobno. Keď dostane sklovitú farbu, poprášte múkou a potom zalejte studenou vodou. Dobre roztrepte, aby zanikli prípadné hrudky.
- Pridajte rajčinovú šťavu, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a kocku cukru a premiešajte, nechajte zovrieť.
- Plnené papriky opatrne vložte do vriacej paradajkovej omáčky. Hrniec prikryte a nechajte ich dusiť na miernom ohni približne 30 – 40 minút, alebo kým papriky nezmäknú.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.