Máte chuť pripraviť deťom chutné muffiny plné čokoládovej chuti? Tak toto je ten správny recept. Jednoduchý, bez váženia a vďaka pyré sú muffiny super vláčne a šťavnaté. Na meranie si postačíte s hrnčekom či šálkom s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálka kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 3PL kakaa
- 1/2 šálky jablkového pyré
- 1/2 šálky šťavy (napr. čerešňovej) alebo vody
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 pr. do pečiva
- 1,5 šálky hladkej múky
- 100g posekanej čoklády
- 100g čučoriedok (možno aj vynechať)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Jablkové pyré a šťavu ako aj olej pridáme k cestu.
- Následne pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
- Na záver do cesta pridáme čokládové kúsky, prípadne čučoriedky.
- Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.