Existuje veľa spôsobov prípravy tejto polievky, toto je moja verzia. Ja používam čerstvé huby, tradične sa používajú sušené huby, ktoré sa najskôr namočia do horúcej vody a potom sa použije aj voda z nich aj huby. Prečo volím čertvé huby? Lebo mám radšej keď sú hríby mierne chrumkavé a nie už také rozmočené, ale to je všetko len otázka vkusu a chuti.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 2PL hladkej múky
- 1,5l zeleninového vývaru
- 200g hríbov
- 100ml sladkej smotany
- 1čl octu
- 5-6 zemiakov
- soľ, čierne korenie, rasca
- Vajíčko varené na tvrdo
- petrželnová vňať alebo kôpor
Postup:
- Hríby očistíme a pokrájame na menšie kusy.
- Panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a hríby. Zprudka opekáme, až dostanú zlatistú farbu.
- Potom hríby vyberieme a odložíme na neskôr.
- V hrnci opečieme cibuľku pokrájanú na drobno. Keď je zlatista, posypeme múkou.
- Následne zalejeme vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Spolu s hubami pridáme do vývaru a necháme variť 30 minút.
- Medzitým si uvaríme v inom hrnci 2 vajíčka na tvrdo (10 minút), necháme ich vychladnúť a potom ošúpeme.
- Keď je zelenina mäkká, pridáme smotanu a dochutíme polievkou trochou octu a bylinkami .
- Servírujeme s kusom vajíčka uvareným na tvrdo.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.