Vanilkové rožky patria k mojím vianočným favoritom ale dosť ma vždy odradzuje ich pracnáý príprava. To roľovanie rohlíčkov mi trvá vždy nekonečno. Skúšala som už mnohé zlepšováky ale konečne som našla ten najjednoduchší spôsob – vykrajovanie. Ide to super jednoducho a okrem toho je tvar rovnaký. Veľmi odporúčam vyskúšať. Z tohto množstva mi vyšlo 50 rohlíčkov.
Suroviny
- 200 g masla izbovej teploty
- 3 žĺtka + 1 vajíčko
- 400g hl.múky
- 200g na jemno postrúhaných orechov (vlašské/lieskovce/mandle)
- 50g pr.cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- Štipka soli
- Na obaľovanie 100g pr.cukru+2 vanilkové cukry
Postup:
- Žĺtky dajte do vysokej misy.
- Pridajte múku, jemné orechy a kúsky mandlí. Pridajte tiež práškový cukor, vanilkový cukor, maslo izbovej teploty a štipku soli.
- Všetko dobre premiešajte (najlepšie rukami), kým nevznikne hladké cesto. Na rozdiel od bežných maslových ciest toto nenechávam vychladnúť, ale hneď ho použijem.
- Následne z cesta vytvoríme veľký valec, rozdelíme ho menšie diely a zvtych vyrobíme menšie šulce.
- Potom ich roztlačíme na 2cm hrubý valec a potom kruhovou formičkou vykrajujeme polmesiace.
- Rozhlíčky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180° približne 10 minút.
- Počas pečenia dáme do misky 100 g práškového cukru a 2 vanilkové cukry a premiešame.
- Ešte orúce rohlíčky obaľte v cukrovej zmesi z oboch strán (každý kus zvlášť) a potom nechajte vychladnúť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.