Tieto rožky sú skvelými raňajkami alebo takisto výborným snackom na cesty. Ich základom je kysnuté cesto, ktoré sa potom plní podobne ako pizza rajčinovou plnkou a syrom.
Suroviny:
- 500g polohrubej múky
- 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
- 30g mäkkého masla
- ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- soľ
- 1 vajíčko
- 30ml rajčinového pretlaku alebo rajçinovej pasty/pyré
- 50g jemného krémovitého syru alebo ricotta
- 100g tvrdého syru alebo mozarella syru
- sušeného cesnaku, oregáno
- (salámu, papriku)
Postup:
- Prichystáme kvások. Na to do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom, premiešame a takisto necháme stáť 5 minút.
- Podrobný popis na výrobu kvásku nájdete tiež tu- https://recepis.sk/2022/01/29/kvasok-zakladny-recept/
- Múku nasypeme do misky, pridáme vajíčko a bielok (žĺtok odložíme stranou), kvások, soľ, mlieko, masloa vodu.
- Miesime ca. 10 minút až vzikne krásne elastické cesto.
- To hneď ďalej spracujeme. Rozdelíme ho na 10 rovnakých dielov. Potom každý diel zložíme (pozri video) a vypracujeme tvar žemličky.
- Takto pripravené cesto položíme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
- Plech pritom prikryjeme igelitom a necháme takto pol hodinu oddychovať.
- Medzitým si zmiešame pretlak s jemným krémovitým syrom, soľou, cesnakom a oregánom.
- Rožky uprostred narežeme a do stredu dáme rajčinovú zmes. Povrch posypeme postrúhaným syrom.
- Potom žemličky necháme v predhriatej rúre pri 200 °C ca. 25 minút piecť do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.